Friplanket: The Everyday Project

/Friplanket: The Everyday Project
sep 07- okt 18

Datum: 7 september 2020 - 18 oktober 2020

Tid: Dygnet runt

Inträde: Gratis

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst
  • Samhälle & debatt Samhälle & debatt

The Everyday Project av Hrafn Asbjørg

Utställning på Friplanket
Tema: Rättvisa

Varje minut, varje timma, varje dag. Som transpersoner möts vi med kritik, diskriminering och hat vart vi än går. Det finns inombords, det finns omkring oss i samhället, de finns i människor i vår omgivning. The Everyday Project skapades med avsikt att lyfta fram transpersoners skönhet och självsäkerhet genom en serie porträtt som visar hur olika vi är. Trots dessa olikheter, trots att könsidentitet uttrycker sig annorlunda hos varenda individ, så förtjänar alla respekt varenda dag i sitt liv.

Vem är Hrafn?
– Jag är en ung genderqueer konstnär (pronomen han/honom) som bor och studerar i Göteborg. Utöver traditionell konst spenderar jag mycket tid på att skriva mina egna böcker och läsa andras. Utforskar även ett intresse i tatuering, både genom att tatueras själv och tatuera mig själv!

Vad vill du säga med din konst?
– Jag jobbar ständigt med att utveckla min konst till att bli mer öppen och inkluderande. Jag älskar allting som *inte* är traditionellt vackert, allt som är unikt och lite krokigt. Vill måla annorlunda varelser och personer med en surrealistisk touch.

Varför vill du ställa ut på Friplanket?
– De modeller jag valt har bemött kritik och diskriminering genom hela sitt liv: jag vill visa dem hur vackra de är, och jag vill visa omgivningen att alla transpersoner – oavsett deras individuella könsuttryck – förtjänar inte bara respekt och acceptans utan att känna sig säkra, älskade.

Vad har du för framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?
– Jag vill bara kunna skapa, hela mitt liv. Min dröm som det ser ut nu är att fortsätta lära mig tatuering, men även att jobba med olika beställningsjobb – särskilt karaktärsporträtt, det älskar jag att göra. En dag vill jag verkligen få chansen att måla ett album cover, helvete vad kull det hade vart!

Här hittar du Hrafn på Instagram!

Var ligger Friplanket?

Friplanket ligger på Nya Allén, mitt emellan spårvagnshållplatsen Hagakyrkan och Järntorget. Så, går du av spårvagnen vid Hagakyrkan, håll dig till höger i riktning mot Järntorget så hittar du vår del av planket.

Friplanket är ett samarbete mellan Frilagret och Trafikverket.

Mer info om Friplanket hittar du här!

2020-09-15T10:57:43+00:00