Utställning på Friplanket: Scenografi

/Utställning på Friplanket: Scenografi
aug 01- sep 06

Datum: 1 augusti 2020 - 6 september 2020

Tid: Dygnet runt

Inträde: Gratis

Övrigt: Vernissage onsdag den 12 augusti kl. 18–19.

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst
  • Design & hantverk Design & hantverk

Friplanket tema: Scenografi

Vernissage onsdag den 12 augusti kl. 18–19.

Träffa konstnärerna och hör dem berätta om sin process & sina verk. Snacks och dryck finns på plats (corona-anpassat i portionsförpackningar).

Utifrån temat scenografi kommer en grupp med unga konstnärer att få utveckla sitt skapande. Målningar kommer att få en 3D-effekt, genom att vi tillsammans utforskar och skapar med det transparenta materialet kanalplast.

Under två workshopsdagar har konstnärerna fått utveckla och utmana sina skisser och skapat varsitt verk på Friplanket.

Konstnärer

Tora Jirdén 

Mer info om Toras event här!

Frida Ejvegård 

Mer info om Fridas event här!

Lisa Jonsson 

Mer info om Lisas event här!

Spiraltwig

Mer info om Spiraltwigs event här!

Karlsson

Mer info om Linas event här!

Tips

Vi kallar temat för scenografi för att väggen kommer att vara levande. Beroende på hur ljuset faller genom kanalplasten så kommer utseendet att förändras. Så testa gå förbi under olika tider på dygnet!

Om Friplanket

Vill du skapa mitt i stan?

Friplanket är en 26 meter lång yta där personer mellan 13–30 år tar plats i staden. Här kan du få ha ditt verk/kreativa aktivitet synligt i fem veckor. Du får tillsammans med projektledaren diskutera och utveckla din idé, för att sedan planera, skapa och marknadsföra den. Det är helt enkelt du som gör jobbet – men självklart med hjälp och stöd ifrån oss på Frilagret. Det kostar ingenting att delta på Friplanket.

Vill du vara med?

Är du mellan 13–30 år så ska du hålla koll på våra sociala medier och hemsida för att kunna få en plats. Här kommer vi att öppna ansökan under perioder och dessa kommer att vara kopplade till ett tema. Vi vill ha din tolkning på temat. Det finns mycket som är möjligt att skapa; ställ ut texter, foton, gör målningar, håll i en workshop, i ett konstnärssamtal, en dansföreställning, teater, seriestrippar… ja, det mesta är möjligt! Så våga sök med din mest utmanande idé.

Var ligger Friplanket?

Friplanket ligger på Nya Allén, mitt emellan spårvagnshållplatsen Hagakyrkan och Järntorget. Så, går du av spårvagnen vid Hagakyrkan, håll dig till höger i riktning mot Järntorget så hittar du vår del av planket.

Friplanket är ett samarbete mellan Frilagret och Trafikverket.

Vid frågor, maila Friplankets projektledare Lina Lundberg: lina.lundberg@kultur.goteborg.se

Läs mer här! 

2020-09-09T08:48:51+00:00