INSTÄLLT! Friplanket: Stadens ådror

/INSTÄLLT! Friplanket: Stadens ådror
Nov 14- Nov 27

Datum: 14 november 2020 - 27 november 2020

Tid: Dygnet runt

Inträde: Gratis

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

Eventet är inställt – Frilagret är tillfälligt stängt

Med anledning av den ökade smittspridningen av coronaviruset och de skärpta allmänna råden för Västra Götaland håller Frilagret och Friplanket tillfälligt stängt vilket innebär att alla event är inställda. Detta är en tillfällig åtgärd från och med lördag 14 november och som gäller tillsvidare. Det finns idag inget beslut om när vi kan öppna igen.

Läs här för mer information om Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Välkommen att besöka oss på våra sociala medier

Följ oss på våra sociala medier för uppdateringar och digitala händelser. Vi välkomnar med ett varmt besök när som helst, dygnet runt, från mobil, padda eller dator. Här hittar du vår Instagram och Facebook!

Ta hand om varandra!

Bästa hälsningar
//Frilagret

Stadens ådror av Frej Haar

Utställning på Friplanket
Tema: Kärlek

Mitt i en stad under stor förändring, pandemi och uppskjutet 400-årsjubileum faller vissa berättelser bort. I vissa fall osynliggörs de. I värsta fall raderas de aktivt, bl.a. genom att riva eller bygga bort viktiga platser. Osynligheten är däremot inte rotlös. Det finns ett hav av berättelser och historia under staden, om man bara ids att leta. I textens innehåll och de platser som nämns går det att läsa in andra röster och berättelser. Staden är inte bara queer. Den är också skapad av arbetet. Dikten lyfter det som visas upp mer sällan: livet, solidariteten och vår fortsatta kamps rötter.

Vem är Frej?
– Jag är 23 år gammal och är poet. Jag är utbildad inom kulturvård och jag vet inte riktigt vad mer som är viktigt att veta. Jag gillar att skriva brev och ge svar på tal till folk som aldrig kommer läsa det. Bor i Malmö sedan höstterminen och går Skrivarlinjen på Skurups folkhögskola. Annars undviker jag mest folk och tillställningar. Jag har hållit på mycket med poetry slam, både som arrangör och tävlande. Jag vann SM och EM i poetry slam 2017. VM blev jag bannad från, så jag slapp den pressen. När jag inte skriver poesi så sitter jag och reviderar min masteruppsats, typ.

Vad vill du säga med din konst?
– Bra fråga. Det mesta, kanske. Just med detta verket handlar det väl om någon sorts tröst, och om att försöka vidhålla minnen och information som dök upp i arkivmaterialet när jag besökte Queerrörelsens Arkiv och Bibliotek här i stan, för min masteruppsats. Det var liksom det som inte fick riktigt utrymme i den. Men också att uppmärksamma det som inte sägs (för det finns inte). Annars behandlar jag väldigt mycket olika teman i mina texter. Det verkar dock alltid röra sig mot arbete, plats och rum tillsammans med queer- och kvinnoröster och teman av djur.

Varför vill du ställa ut på Friplanket?
– För att det är en fin möjlighet att få testa något som ligger rätt långt från mitt vanliga skapande, att få testa något nytt medium och så. På så sätt är det verkligen också ett utmanande av min kreativa förmåga, och jag har i det utmanandet och prövandet utvecklats, åtminstone liksom för min egna person. Men det är även ett riktigt lyxigt och sällsynt tillfälle att få använda en arena för att uppmärksamma sådant som inte nödvändigt får synas.

Vad har du för framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?
– Jag vill mest bara få skriva, dels på egen hand men också med andra. Just nu går jag Skrivarlinjen på Skurups folkhögskola, så det finns väl både tid och mer möjlighet för det. Annars vet jag inte riktigt, att bli publicerad så småningom kanske, men det är verkligen inte något jag aktivt strävar efter, eller har som något mål när jag skriver.

Här hittar du Frejs hemsida!
Här hittar du Frejs Instagram!

Här hittar du eventet på Facebook!

Var ligger Friplanket?

Friplanket ligger på Nya Allén, mitt emellan spårvagnshållplatsen Hagakyrkan och Järntorget. Så, går du av spårvagnen vid Hagakyrkan, håll dig till höger i riktning mot Järntorget så hittar du vår del av planket.

Friplanket är ett samarbete mellan Frilagret och Trafikverket.

Mer info om Friplanket hittar du här!

2020-11-13T17:04:05+00:00