INSTÄLLT! Friplanket: AMOR EN DESCANSO (Vilande kärlek)

/INSTÄLLT! Friplanket: AMOR EN DESCANSO (Vilande kärlek)
Nov 14- Nov 27

Datum: 14 november 2020 - 27 november 2020

Tid: Dygnet runt

Inträde: Gratis

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

Eventet är inställt – Frilagret är tillfälligt stängt

Med anledning av den ökade smittspridningen av coronaviruset och de skärpta allmänna råden för Västra Götaland håller Frilagret och Friplanket tillfälligt stängt vilket innebär att alla event är inställda. Detta är en tillfällig åtgärd från och med lördag 14 november och som gäller tillsvidare. Det finns idag inget beslut om när vi kan öppna igen.

Läs här för mer information om Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Välkommen att besöka oss på våra sociala medier

Följ oss på våra sociala medier för uppdateringar och digitala händelser. Vi välkomnar med ett varmt besök när som helst, dygnet runt, från mobil, padda eller dator. Här hittar du vår Instagram och Facebook!

Ta hand om varandra!

Bästa hälsningar
//Frilagret

AMOR EN DESCANSO (Vilande kärlek) av BIANCA CASCO

Utställning på Friplanket
Tema: Kärlek

AMOR EN DESCANSO handlar om kärlek i vila. Din egna vila Din vila med din kärlek Din vila med dina vänner. Denna muralmålning låter lesbiska ickebinära queers vila säkert i det offentliga rummet.

Vem är CASCO?
– Jag är serietecknare och illustratör från Honduras/Sverige, verksam i Göteborg. Jag har tidigare skapat på teman så som; kropp, feministiska rörelser i Latinamerika & Karibien, HBTQ och mellanförskap. Förutom Friplanket så medverkar jag också i Antirasistiska blickar- en utställning om bilders makt och mening (som du hittar här!).

Vad vill du säga med din konst?
– Just denna muralmålning vill uppmana till vila. Och samtidigt belysa minoritetsstressen som hbtq-personer utsätts för i samhället. Detta valde jag att lyfta fram genom att låta lesbiska/ickebinära/queers få vila kärleksfullt och tryggt i ett annars för så många av oss otryggt rum: offentligheten.

Varför vill du ställa ut på Friplanket?
– För att jag alltid har älskat muralmålning som konstform.

Vad har du för framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?
– Många! Men svarar hellre på vad jag önskar det kollektiva konstnärskapet: att alla ska ha råd till skapande, kreativitet och vila.

Här hittar du CASCO på Instagram!

Här hittar du eventet på Facebook!

Var ligger Friplanket?

Friplanket ligger på Nya Allén, mitt emellan spårvagnshållplatsen Hagakyrkan och Järntorget. Så, går du av spårvagnen vid Hagakyrkan, håll dig till höger i riktning mot Järntorget så hittar du vår del av planket.

Friplanket är ett samarbete mellan Frilagret och Trafikverket.

Mer info om Friplanket hittar du här!

2020-11-13T16:58:35+00:00