Friplanket: 8M

/Friplanket: 8M
sep 07- okt 18

Datum: 7 september 2020 - 18 oktober 2020

Tid:

Inträde: Gratis

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst
  • Samhälle & debatt Samhälle & debatt

8M av Michelle Romero Martinsson

Utställning på Friplanket
Tema: Rättvisa

”8M” står för 8:de mars som är internationella kvinnodagen. I samband med den internationella kvinnodagen den 8 mars 2020, gick miljontals ut och demonstrerade på gatorna runt om i världen. I Latinamerika är den feministiska kampen väldigt stark och i bland annat Bolivia hölls en demonstration som startade i El Alto och fortsatte till La Paz. Olika feministiska rörelser tog tillsammans över gatorna för att kräva rättvisa. Mitt syfte är att genom dessa bilder visa den styrka som finns i den globala kvinnokampen; att lyfta den kraft som finns i att organisera sig för kampen mot orättvisa.

Vem är Michelle?
– Jag är 19 år och bor i Stockholm, med rötter i både Sverige och El Salvador. Jag har ett intresse för fotografi och just nu pluggar jag visuella studier. Sociala rättvisefrågor har alltid engagerat mig och är något som påverkar mitt bildskapande.

Vad vill du säga med din konst?
– Genom mitt fotograferande vill jag dokumentera och skildra olika verkligheter och händelser.

Varför vill du ställa ut på Friplanket?
– Det är en rolig möjlighet att kunna visa mina bilder men framförallt budskapet som dom förhoppningsvis förmedlar. Och att det är mitt i Göteborg för vem som helst som går förbi att se.

Vad har du för framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?
– Att fortsätta utvecklas och att på något sätt kunna arbeta med det i framtiden.

Här hittar du Michelle på Instagram!

Var ligger Friplanket?

Friplanket ligger på Nya Allén, mitt emellan spårvagnshållplatsen Hagakyrkan och Järntorget. Så, går du av spårvagnen vid Hagakyrkan, håll dig till höger i riktning mot Järntorget så hittar du vår del av planket.

Friplanket är ett samarbete mellan Frilagret och Trafikverket.

Mer info om Friplanket hittar du här!

2020-09-09T08:51:47+00:00