Friplanket: 2 sidor av samma mynt

/Friplanket: 2 sidor av samma mynt
maj 12- jun 14

Datum: 12 maj 2020 - 14 juni 2020

Tid:

Inträde: Gratis

Övrigt: Friplanket ligger på Nya Allén, mitt emellan spårvagnshållplatsen Hagakyrkan och Järntorget.

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst
  • Design & hantverk Design & hantverk

Utställning på Friplanket
Tema: smitta

2 sidor av samma mynt av Samuel Rodriguez

Bakgrunden till mitt konstverk belysa det bra och det dåliga med coroaviruset. Med hjälp av symbolik, så kommer mitt konstverk få åskådarna att tänka och diskutera sina åsikter om det dom ser. Det finns många teorier om hur viruset uppkom. Vissa dras mer åt ett negativt förhållningssätt, och andra tvärt om. Vissa tycker att corona har gett positiva effekter på miljön och väljer att fokusera på det. Andra fokuserar med på förödelsen som den orsakat. Jag vill skapa en reaktion utan att vara för provokativ. Jag som konstnär strävar efter att förbättra mina färdigheter inom konst och design.

Vem är Samuel?
– Jag och min syster är två ungdomar som är intresserade av konst och design. Vi kommer från sverige och spanien, vilket gör att vi får inspiration från många håll och ibland gillar att blanda olika kulturer i våra konstverk/designer

Vad vill du säga med din konst?
– Med vår konst på friplanket vill vi skapa en reaktion hos åskådarna. Människor har olika åsikter om vad de ser när de kollar på konst och vi vill väcka reaktioner och diskussioner mellan människor.

Varför vill du ställa ut på Friplanket?
– Vi vill ställa ut på friplanket eftersom det ger oss möjlighet att arbeta med ett projekt tillsammans, men även för att det verkar vara ett väldigt roligt evenemang då människor som går förbi får en inblick i konstprocessen. Sen är det väldigt kul att få chansen att placera sin konst i centrala göteborg, speciellt att det handlar om graffiti är väldigt spännande också eftersom det inte alltid att man får tillstånd på många ställen att utföra sådan konst.

Vad har du för framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?
– Mina framtidsdrömmar är att få läsa en designutbildning i göteborg som gör att jag kan arbeta med konst och design, jag är väldigt insatt på inredningsarkitektur för tillfället.

Här hittar du Samuel på Instagram!

Var ligger Friplanket?

Friplanket ligger på Nya Allén, mitt emellan spårvagnshållplatsen Hagakyrkan och Järntorget. Så, går du av spårvagnen vid Hagakyrkan, håll dig till höger i riktning mot Järntorget så hittar du vår del av planket.

Friplanket är ett samarbete mellan Frilagret och Trafikverket.

Mer info om Friplanket hittar du här!

2020-05-20T11:33:04+00:00