Fönsterpoesi live från Lagerhuset

/Fönsterpoesi live från Lagerhuset
okt 16

Datum: 16 oktober 2020

Tid: 12:30 - 12:50

Inträde: Gratis

Kategori:

  • Litteratur & poesi Litteratur & poesi
  • Musik Musik
  • Samhälle & debatt Samhälle & debatt
  • Teater & scenkonst Teater & scenkonst

Fönsterpoesi live från Lagerhuset

Fredag den 16 oktober vid lunch kommer poeterna Jörgen Lind och Segal Mohamed tillsammans med musikern Åsa Gustafsson att dyka upp i ett fönster på Lagerhuset och bjuda på poesi och musik!

Tre fredagar i rad, med start 16 oktober kommer vi att kunna njuta av poesi och musik framförd från ett av Lagerhusets fönster. Två poeter per tillfälle tillsammans med ett musikinslag.

För den som inte har möjlighet att lyssna på plats streamas det hela via Facebookevenemanget. Det går även att se och lyssna där i efterhand.

Idén till fönsterpoesin, som kommer att få en uppföljning under våren, är sprungen ur samarbetet kring stadens ansökan om att bli en del av Unescos nätverk av litteraturstäder. Poeterna får tillsammans med de musiker som deltar symbolisera stadens litterära samverkan och scenverksamhet, både professionellt och på gräsrotsnivå.
”Evenemangen tjänar flera syften. De ger ett konkret fönster in i Göteborgs mångfasetterade litteraturvärld och lyfter fram scenpoesins och det skrivna ordets kraft. De riktar blickarna mot Lagerhuset som en mötesplats för litteraturintresserade och de ger också publik, poeter och musiker en chans att mötas på ett covidsäkert sätt”, säger Kristín Bjarnadóttir, ordförande Författarcentrum Väst.

Om de medverkande

Jörgen Lind är en väl etablerad poet. Han debuterade 1997 med diktsamlingen Ararat. Sedan dess har det blivit åtta ytterligare titlar, senast Åtel 2018. I november kommer en ny, Mott. Han har erhållit ett flertal stipendier och priser, bl a Sveriges Radios lyrikpris och De Nios Vinterpris.

Segal Mohamed, författare från Angered som också är verksam som scenkonstnär och dramatiker. Hon har drivit poesiskola och skapat och spelat i olika föreställningar som nominerats för årets ”Spot on” på Scenkonstgalan två år i rad. 2017 fick hon Angereds kulturpris och blev 2018 omnämnd som framtidens kultur hopp i GP. I fjol deltog hon som gästpoet på kristianstadsbladets upplaga av “plats för poesi”. Idag studerar hon dramatik på Teaterhögskolan i Malmö samt arbetar hon med sin diktsamling “Elefanten och Betonghuset”.

Åsa Gustafsson är musiker, skådespelare, artist och dramatiker. Hon har en gedigen erfarenhet av många olika typer av scener och är även känd från radio. Hon har sjungit och spelat munspel i professionella sammanhang sedan 1990. 2017 utsågs hon till årets Lasse Dahlquiststipendiat. Hon har också bl a belönats med Humorakademins och Scenkonstguidens priser.

På bilden

Till vänster: Jörgen Lind. Foto: Karl Krook
Mitten: Segal Mohamed. Foto: Josef Persson
Till höger: Åsa Gustafsson. Foto: Lina Ikse

Fönsterpoesin är ett samarbete mellan Författarcentrum Väst, Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, ABF, Folkets hus, Göteborgs Litteraturhus och Göteborgs Stad, Kulturförvaltningen – Frilagret, Kulturstrategisk avd. och Stadsbiblioteket.

Varmt välkomna!
2020-10-15T12:20:46+00:00