Fönsterpoesi live från Lagerhuset

/Fönsterpoesi live från Lagerhuset
maj 28

Datum: 28 maj 2021

Tid: 12:30 - 13:30

Inträde: Gratis

Övrigt: Fönsterpoesin streamas direkt i Facebookeventet.

Kategori:

  • Litteratur & poesi Litteratur & poesi
  • Musik Musik
  • Samhälle & debatt Samhälle & debatt

Fönsterpoesin är tillbaka!

Vårens andra fönsterpoesitillfälle bjuder på poeterna Sayam Shortip och Olivia Bergdahl. Det blir också musik av Carita Jonsson. Arrangemanget är nummer två av tre.

Sayam Chortip är poet och har även drivit poesipodden Poesijakten. Han skriver och är inläsare för tidskriften iMAGO kulturtidskrift. Hans senaste litterära verk heter Fragment och är en poesiEP gjord tillsammans med ljudkonstnären Niels Gordon på Numbers Recordings och finns på Spotify.
Olivia Bergdahl är en välmeriterad författare, främst känd som scenpoet. Hon blev svensk mästare i Poetry Slam som 17 åring, och sedan världsfyra året därpå. Hon har förutom ett ivrigt turnerande hunnit ge ut två diktsamlingar och en roman och även gjort skivan Eldorado tillsammans med stråkkvartetten Olivias Poesiorkester. Hennes senast publicerade verk är sonettkransen Barnet.
Carita Jonsson, frilansande musiker mm sedan många år. Spelar dragspel, piano såg och medeltida fransk säckpipa. Precis innan pandemin slog till medverkade hon i ” Diktuppspel” på Hagateatern. I december månad spelade hon dragspel från sin balkong i Vegastan. Den numer riksbekanta Dragspelshjälpen.

Plats

Fönsterpoesin streamas direkt i Facebookeventet. Sändningen går även att se och lyssna till i efterhand. I den mån restriktionerna tillåter är publik välkommen på plats utanför Lagerhuset, Heurlins plats Göteborg. Fönsterpoesin återkommer även 28 maj och på Göteborgs 400-årsdag 4 juni.

Varmt välkomna!

Om Fönsterpoesi

Idén till Fönsterpoesi är sprungen ur samarbetet kring Göteborgs Stads ansökan om att bli en del av Unescos nätverk av litteraturstäder. Poeterna får, tillsammans med de musiker som deltar, stå som symboler för Göteborgs litterära samverkan och scenverksamhet.

Fönsterpoesi är ett samarbete mellan Författarcentrum Väst, Göteborgs Litteraturhus, Kulturstrategiska enheten på Kulturförvaltningen, Göteborgs bibliotek och kulturhus, ABF, Folkets hus samt Näringslivsgruppen och 400-årsjubileum på Göteborg & Co.

2021-05-24T08:18:41+00:00