En kväll för livet

/En kväll för livet
okt 16

Datum: 16 oktober 2021

Tid: 18:00 - 20:00

Inträde: Gratis

Kategori:

  • Musik Musik

En kväll för livet

En konsertkväll med artisterna Markus Borg/Alexsus och Jimmy Marcus, om att må dåligt och att våga prata om det.

Man kan se en ökning av psykisk ohälsa bland unga i samhället, och detta är något som det pratas alldeles för lite om. Samhället ställer höga krav på oss idag. Vi ska vara på ett visst sätt och se ut på ett visst sätt. Detta skapar en osäkerhet hos många. Man kan känna sig misslyckad för att man inte når upp till samhällets krav, och att man inte ska prata om att man mår dåligt.

Många som mår dåligt och har psykisk ohälsa vågar inte prata om det, och är rädda för vad andra ska tycka. Man tror att man är ensam om det. Många är även rädda för att bara få höra att de ska rycka upp sig och att det ’kommer gå bra ska du se’. Det som de flesta har gemensamt är önskan om att våga prata om sina känslor och sitt mående.

– Markus Borg

Markus Borg kommer av denna anledning att hålla en konsert den 16 oktober på Frilagret för att förmedla budskapet att det är okej att prata om hur man mår. Detta kommer Markus göra genom att dels själv berätta sin historia om när han blev misshandlad och fick självmordstankar, och hur det är att leva med en funktionsvariation. Han kommer även berätta om hur han gjorde för att ta sig upp till ytan och skapa en karriär inom musiken. Konserten kommer vara ett insamlingsevent där pengarna går till Suicide Zeros arbete för att minska självmorden i Sverige.

Jimmy Marcus

Under konserten kommer Markus även ha med sig countryartisten Jimmy Marcus som är känd från gruppen Youngblood. Jimmy Marcus musik visar på de glada sidorna i livet men också de mörkare. Med texter som berör och melodier som går rakt in i hjärtat vill Jimmy visa att countryn är mer än bara fester, tjejer och pickup-trucks.

Det finns alltid en story bakom mina låtar, ingenting släpps slumpmässigt och det finns en betydligt djupare innebörd bakom.

– Jimmy Marcus

Markus Borg/Alexsus

Markus Borg är aktiv som artist och låtskrivare under artistnamnet Alexsus. Han har lång erfarenhet av att skriva låtar som skildrar sin uppväxt, men även låtar som handlar om att våga sticka ut och vara sig själv. Musiken och låtskrivandet var en drivkraft för honom när han mådde dåligt och hade självmordstankar. Tack vare musiken kunde han bearbeta och få ut sina känslor. Markus har spelat in två album och har även samarbetat med två av Sveriges främsta musiker.

Program

Dörrarna öppnas: klockan 17
Alexsus: klockan 18:20 – 19
Markus Borg håller tal: klockan 19 – 19:10
Jimmy Marcus : klockan 19:15
Avslutning: klockan 20

Praktisk information

Lokalen är tillgänglig med ramp, breda dörrar, stor toalett och hörselhjälp.

Frilagret är helt alkohol- och drogfritt.

Välkomna!

2021-10-14T13:50:55+00:00