Dokumentärfrukost med Svalorna Latinamerika

/Dokumentärfrukost med Svalorna Latinamerika
Dec 04

Datum: 4 december 2021

Tid: 09:45

Inträde: Gratis

Kategori:

  • Film & media Film & media
  • Samhälle & samtal Samhälle & samtal

Dokumentärfrukost med Svalorna Latinamerika

Filmvisning och samtal om sexuella och reproduktiva rättigheter i Latinamerika.

I Andrea Testas dokumentär Niña-mamá (Barnmödrar) får unga gravida kvinnors egna berättelser ta plats. Filmen utspelar sig på ett offentligt sjukhus i Buenos Aires, Argentina. I fokus står samtalen mellan socialarbetare och unga kvinnor och flickor som antingen valt att avsluta eller gå vidare med sin graviditet. Vi får ta del av deras förhoppningar och rädslor relaterade till den oplanerade graviditeten och deras historier.

Efter visningen bjuder vi in till ett samtal om filmen och betydelsen av sexuella och reproduktiva rättigheter. Hur ser verkligheten ut för en ung kvinna i Latinamerika som blir gravid? Vilka rättigheter har hon? Vilken vård kan hon få?

Praktisk information

Anmälan görs via formulär som kommer att publiceras i evenemanget på Facebook. Vi har ett begränsat antal platser på 40 personer, så anmäl dig i god tid.

Vi kommer att servera frukost till de 30 första personerna i form av frallor och bullar som Jerkstrands bageri och konditori bjuder på, samt frukt, te och kaffe. Vi öppnar dörrarna klockan 9:45, då plockar man till sig frukost och sätter sig – vi kommer sedan att introducera temat för filmen och oss själva – filmen drar igång ca. klockan 10:15.

Åldersgräns: 15 år

Facebookevenemanget hittar du här.

Evenemanget arrangeras i samarbete med Frilagret som är ett kulturhus vars innehåll skapas av arrangörer i åldern 13-30 år.
Lokalen är tillgänglig med ramp, breda dörrar, stor toalett och hörselhjälp.
Frilagret är helt alkohol- och drogfritt.

Välkomna!

2021-12-02T09:18:46+00:00