Digitalt: Sherryflaskan i salongen

/Digitalt: Sherryflaskan i salongen
apr 08

Datum: 8 april 2021

Tid: 18:30 - 19:30

Inträde: Gratis

Övrigt: Föreläsningen sänds digitalt via Microsoft Teams från Frilagret.

Kategori:

  • Samhälle & debatt Samhälle & debatt

Digitalt event: Sherryflaskan i salongen

Var?

Föreläsningen kommer sändas digitalt via Microsoft Teams från Frilagret. För att vara med behöver man anmäla sig i förväg och får då en länk till eventet, det finns begränsat med platser.

Hur anmäler jag mig?

För att delta behöver man anmäla sig och få en länk till evenemanget. Maila frilagret@kultur.goteborg.se med ämnesraden “Sherryflaskan i salongen” och skriv att du vill ta del av föreläsningen. Sista anmälningsdagen är 7e april. Om ni är fler i samma sällskap som vill ta del av föreläsningen vill vi gärna att alla anmäler sig separat, men ni får gärna sitta tillsammans vid en dator under föreläsningens gång.

Vad är det?

Sherryflaskan i salongen är en interaktiv föreläsning som utmanar deltagarnas egna förutfattade meningar om alkoholkonsumtion på ett nytt och roligt sätt i form av en deckargåta.

Hur går det till?

Medverkade publik presenteras för en spännande deckargåta som de ska försöka lösa svaret på. Föreläsaren kommer att guida medverkande genom förhör av de misstänkta, går igenom bevis och tidslinjer för tiden då ”brottet” ägde rum. De medverkande får diskutera och ställa frågor, och slutligen peka ut vem de tror den skyldige är och föreläsaren avslöjar svaret. Efteråt diskuterar vi lite om osynligt missbruk.

Författare och föreläsare: Sofia Ringhage

Här hittar du Facebookeventet och här hittar du Sofias Instagram.

Intervju med Sofia

Vad betyder ditt event för dig?

– Det finns många förutfattade meningar om alkoholmissbruk, många tror att man kan se på en person om den är missbrukare eller inte men det är inte riktigt så lätt. Självklart kan vi se om någon är påverkad, men det finns mycket som händer bakom stängda dörrar. Jag tror att det är viktigt att man reflekterar över de fördomarna och jag tycker att min föreläsning skapar ett rum och en stund till just sådana reflektioner.

Vad skulle du ge för tips till någon som själv vill arrangera något?

– Mitt tips till någons som vill arrangera något är att kasta sig in i det och att välja något som du antingen tycker är otroligt roligt eller viktigt, eller kanske ännu bättre, något som du tycker är roligt och viktigt. Och ta din tid, låt det gro men låt det inte dö ut. Lite som en växt måste du ta hand om din idé annars torkar den ut.

Foto av Sofia: Joar Lindberg

2021-04-06T09:37:12+00:00