Café Planet: Madrid – 100% Hållbar Stad!

/Café Planet: Madrid – 100% Hållbar Stad!
apr 23

Datum: 23 april 2019

Tid: 18:00 - 20:00

Inträde: Gratis

Kategori:

  • Samhälle & debatt Samhälle & debatt

Café Planet

Julia Lönnqvist har varit projektledare hos Digidem Lab där hon satt sig in i Madrids medborgarförslag som ska göra staden 100% hållbar!

I december åkte hon buss fram och tillbaka till Madrid för att träffa personer som var med och skrev medborgarförslaget och anställda på olika departement som jobbar med att realisera det idag. Den 23 april kommer hon som en del av Café Planet – Ung scen på Frilagret att berätta om vad som ingår i det förslag som faktiskt röstats igenom och kommer att genomföras för att förverkliga en 100% hållbar stad i Madrid, hur det kom till och hur det genomförs!

I förslaget ingår att sätta upp solceller på allmänna byggnader i staden. I Göteborg finns initiativet Solcellskaparna som kräver detsamma angående solceller i Göteborg efter att medborgarförslag lagts här. Det och eventuellt andra medborgarförslag kommer att beröras för att skapa kopplingar till oss lokalt i Göteborg! Det finns dock vissa stora skillnader på hur det fungerar här och i Madrid vilket Julia kommer berätta mer om.

Vi kommer även att ha idéverkstad och peppa varandra till att formulera egna medborgarförslag och hur man går till väga för att lägga ett medborgarförslag!

Håll dig uppdaterad via eventet på Facebook (öppnas i ny flik)!

Detta blir fett! Vi seees!
//Café Planet

 

2019-04-16T10:49:47+00:00