Utställning: Fun & Games

/Utställning: Fun & Games
jan 21- jan 25

Datum: 21 januari 2020 - 25 januari 2020

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider.

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets Blackbox

Kategori:

  • Film & media Film & media

Fun & Games av Adam Dimmheed

Hej! Mitt namn är Adam, jag är 28 år och går mitt andra år på kandidatprogrammet i konst på konstakademien i Bergen. Det genomgående temat för utställningen Fun & Games är min fascination och mitt utforskande av det västerländska samhället. Hur vi skapar personas online och hur senkapitalismen har transformerat både våra kroppar och våran omgivning.

Jag influeras att allt från dragkultur, skräckfilmer och spambots. Oavsett val av medium så är det dock det samhällskommenterande och biografiska som återkommer gång på gång i mina arbeten.

Under största delen av min tid på konstakademien så har jag drivit Instagramkontot funandgame.s där jag har publicerat iscensatta videos med ett specifikt alterego i fokus. Denna utställningen kan ses som en fortsättning på mitt projekt som jag tidigare ställt ut både på Galleri K4 i Oslo och på Repslagarmuseet i Ale kommun. På den senaste tiden har jag gått in i en mer och mer materiell process som har resulterat i ett antal installationer och skulpturala objekt och jag kommer att visa både äldre och nya verk på Frilagret. Anledningen till varför jag väljer att ställa ut på ovanstående plats är för att jag har en personlig koppling till Göteborg och tyckte det vore intressant att visa upp vad jag för nuvarande arbetar med i en stad där jag tog mina första stapplande steg som aspirerande konstnär.

Här hittar du eventet på Facebook!

Du hittar utställningen i Frilagrets blackbox

2020-01-20T08:53:46+00:00