Kafé Frilagret i White Guide Café 2018

//Kafé Frilagret i White Guide Café 2018

Stort grattis till Kafé Frilagret som nu tagit en hedersam plats i White Guide Café 2018.

Kaféet som är beläget i kulturhuset Frilagret satsar på ekologiskt och Fairtrade, hela sortimentet är dessutom vegetariskt. Och på lördagar serveras den mycket populära veganska brunchen. Hela konceptet sammantaget gav alltså kaféet en plats som nykomling i White guide.

– Jag är riktigt glad och stolt eftersom vi lägger väldigt mycket tanke och planering bakom det vi gör och för att våra gäster ska trivas, säger kaféföreståndare Lindi Ladron de Guevara.

– Vi är troligen också rätt ute med vårt tänk kring hållbarhet. Ett av våra stora fokus är att inte belasta miljön i onödan, och det gör vi dels genom att erbjuda många veganska alternativ och ta tillvara alla resurser som vi har. Vi anpassar vårt utbud efter vilken säsong det är och vilken tillgång på råvaror vi har. Och så använder vi ekologiska och lokala produkter i den mån det är bäst.

Varför tror du att ni blev valda?

– Utöver vårt hållbarhetstänk och att vi har alternativ som även passar allergiker så tror jag att vårt kafé vinner på att vi är en öppen plats. Du behöver inte handla för att få vara här men vi vill inspirera våra gäster till att äta något när de ändå är här.

Den 14 maj hålls White Guide Café-kalaset på Stora Teatern i Göteborg dit alla nominerade kommer för att fira. Under året har White Guides anonyma testare besökt över 400 caféer runt om i hela Sverige.

Läs mer om nomineringen och White guide här.

2018-05-03T10:42:31+00:00