Jag blir aldrig som du!

//Jag blir aldrig som du!

Konstprojektet “Jag blir aldrig som du” på Frilagret!

I konstprojektet “Jag blir aldrig som du” möts kreatörerna Fanny Schwarz, Amanda Falkman, Sara Wahlmark och Tuva-Lill Elwerdotter i en önskan om att forma någonting bestående: att utmana könsroller, skavande normer och visa på det fina i att skapa tillsammans.

I en serie bestående av fotografier ses hattar och kläder, designade för ändamålet, på modeller som tillsammans interagerar med varandra och omgivningarna. Betraktaren bjuds in i “Jag blir aldrig som du” och kan se fotografier av Amanda, kläder av Fanny, hattar av Sara och lyssna på musik av Tuva-Lill. Frilagret träffade dem för en intervju!

Välkommen till deras avslutningsvernissage lördag den 9 mars kl. 13–16! Här hittar du eventet på Facebook (öppnas i ny flik).

Berätta om er utställning

– Sara och Fanny började prata om projektet tidigt under 2018 och sökte efter en fotograf och på så sätt tillkom Amanda. Sara och Fanny delade sin vision och de planerade en fotografering. Fanny har färgat alla tygerna av delvis återbrukat material och sen har hon sytt plaggen av dessa tyger och Sara har också tillverkat hattarna av dessa tyger. Plaggen är sydda efter modellernas mått.

– Fokus har legat på samarbetet mellan olika kreatörer och att sedan bygga en utställning som visar på en bredd. Där fotografierna, plaggen och hattarna är konstverk i sig. Det finns även ett musikstycke skapat till denna utställningen. Tuva-Lill Elwerdotter blev inspirerad av projektet och valde att skapa musik till det. Det handlar om att skapa och förmedla känslor, hela projektet och utställningen handlar om att skapa en egen värld.

Varför valde ni att vara på Frilagret?

– Det är en bra plats, med bra möjligheter och ett inkluderande rum.

Har ni tips till någon annan som vill arrangera som ni?

– Bara kör! Våga gå ihop och jobba över konstnärsgränser, det kan ge helt nya perspektiv, infallsvinklar och inspiration.

Vad betyder skapande för er?

– Allt! En fristad, att få utlopp för det som finns inuti.

 

2019-03-06T09:14:08+00:00