Inspirationsmagasin FTW!

//Inspirationsmagasin FTW!

Det är fantastiskt vad ni arrangerar här på Frilagret! Lisa Westlund, Anna Jinneryd och Kalled Josef har skapat inspirationsmagasinet MariaElisabethKleemy och har releasefesten hos oss. Vi ställde dem några frågor! 

Fredagen den 25 maj ska de har arrangemanget M.E.K Releasekväll på Frilagret!

Berätta om ert konstnärskap!

– Vi är tre ungdomar som håller på med ett magasin (i tryckt form) för andra unga. Syftet är att inspirera och lyfta viktiga frågor för unga i samhället. Det är kul att skriva, vi skriver allt material själva och använder våra mellannamn. Men det är svårare och tråkigare att redigera så för tillfället är vi på jakt efter någon som finner det roligt och inspirerande och vill vara med oss där. Eftersom första numret släpps nu har vi valt att ha en releasekväll för att välkomna alla.

Varför valde ni att vara på Frilagret?

– Eftersom magasinet primärt riktar sig till unga så fann vi det lämpligt att ha evenemanget här eftersom många unga är här. Det är en öppen och välbesökt plats och vi vill att precis vem som helst som är intresserad eller nyfiken ska komma och se!

Har arrangemanget och resan till det betytt något för er?

– Oh ja! Det är lite svårt att organisera saker men det beror nog mest på att det känns som att det ska vara mycket att göra så det känns som att man missar någonting hela tiden. Ändå är det ganska enkelt vilket vi lär oss steg för steg. Bara man är tydlig när man tänker igenom hur kvällens upplägg ska se ut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilderna tillhör arrangörerna

Har ni tips till någon annan som vill arrangera?

– Tänk igenom målgrupp och syfte. För vems skull gör vi det här? Ställ frågor och svara på dem! Vad är era förväntningar? Hur kan ni uppfylla dem? Behöver ni ordna något som ni är halvtaskiga på så spana runt och ta hjälp av någon som har den kompetensen!

Vad händer efter det här?

– Vårt nästa steg är att börja skriva på nummer två, hitta någon som vill bli den fjärde i vår grupp i form av redigerare (och skribent till en viss procent om personen är intresserad), samt att hitta sponsring till nästa nummer! Planen där är annonser samt bidrag.

Lycka till i framtiden önskar alla på Frilagret!

2018-09-27T11:06:15+00:00