Hej från ambassadör Lina!

//Hej från ambassadör Lina!

Frilagrets ambassadörer börjar blogga!

Lina Lundberg, Mahan Zirdehi och Dona Tarokh är Frilagrets ambassadörer; vårt öra utåt. Det är de som bygger broar mellan dig och Frilagret. Utan dig är vi ju ingenting och för att utvecklas behövs en dialog med dig. Och äntligen ska de berätta vad de egentligen gör. Lina välkomnar dig med deras första blogginlägg! Mer om ambassadörerna hittar du här!

Hej alla goa!

Vi förstår om du inte alltid hänger med på vad Frilagrets ambassadörer faktiskt gör, så jag tänkte; det är dags att vi berättar det lite mer ingående.

Låt mig börja med att presentera mig; mitt namn är Lina och jag jobbar tillsammans med Dona och Mahan, som Frilagrets ambassadörer. Jag gillar färg och form! När jag själv skapar så är det konst, design och textila hantverk. I mitt arbete på Frilagret försöker jag också ta med mig olika sätt jag gillar att jobba på – det kan vara allt ifrån att göra en affisch till att hålla i en workshop. Mer om det kommer i ett senare inlägg. *keep your eyes out for more blogposts, my friend*

Så, vad gör egentligen vi ambassadörer?

Vissa tror kanske bara att vi är lite tramsiga och charmiga på Instagram Stories – men det är inte riiiiktigt allt vi gör. Vi jobbar faktiskt på flera olika sätt för att nå ut till våra unga i vår stad, men också i områden utanför Göteborg. Det kan vara allt ifrån att ta micken i 5 minuter innan ett event på Frilagret, till att besöka en skola eller samarbeta med föreningar/organisationer. Och eftersom vi vill träffa dig så måste vi vara på olika platser och träffa olika grupper. Vi försöker alltid hitta olika sätt att skapa kontakt och band mer dig eftersom vårt jobb är att kommunicera vad Frilagret är, gör, finns och hur det kan passa just Dig och dina intressen.

Schillerska och HSB Göteborg Academy

Exempelvis besökte vi Schillerska Gymnasiets “Kulturdagen” innan jul och var på plats med både dans och musikquiz! Jag var faktiskt inte själv på plats eftersom jag låg hemma i feber, men jag följde allt på Frilagrets Instagram från sjuksängen. Dona och Mahan var så grymma och fick skolans elever både att dansa, quiza och vibea med oss!

Vi har också tagit del av projekt som HSB Göteborg Academy. Vi fick hänga med i en ledarskapsutbildning där grymma unga träffades för att lära sig många goda råd och forma sig till framtidens ledare. Vi avslutade projektet med en visning av en film som gruppen gjort tillsammans, som handlade om hur de såg på framtiden. Det blev en fin kontakt med många olika personligheter och viljor, som tillsammans visade hur grymt saker blir när vi samarbetar.

Jag tänker att detta får räcka som första inlägg. Men jag kommer att skriva flera där jag fortsätter berätta om vad vi gjort under hösten och vad vi kommer att göra fram till sommaren. Så klart hänger du med här på bloggen… eller? Om inte – häng med oss på vår Instagram, den hittar ni här!

Har du några frågor eller vill du att vi ska besöka dig? Maila mig på lina.lundberg@kultur.goteborg.se!

Missa inte vårt event Från Arr till Arr på Frilagret torsdag 18 april.

Vi ses snart i bloggen igen, men så länge – njut av våren! 

Foton på Lina: privata

2019-04-15T09:08:06+00:00