Modedesignern Louise Linderoth till Frilagret!

//Modedesignern Louise Linderoth till Frilagret!

Jeansworkshop med Louise Linderoth!

Söndag den 28 oktober kommer modedesignern och konstnären Louise Linderoth  hålla i workshopen Frilagret goes denim! Louise jobbar för att modescenen ska bli mer inkluderande och att världen inte alltid automatiskt ska förhålla sig till normen, som hon själv beskriver det.

Berätta om dig och ditt konstnärskap, vem är Louise?

– Jag tycker om att se problem som potentiella designlösningar, problemlösande inspirerar mig. Att ge ögonöppnare och aha-upplevelser brinner jag verkligen för. Min examenskollektion ”have a seat” har uppmärksammats en del då den presenterades på modeller i rullstol på catwalken. Kollektionen är baserad på jeans, undersökande av vad jeansen säger om benen och benens proportioner. Alla outfits i kollektionen är konstruerade för en sittande position.

Berätta om din workshop!

– Vi ska dekorera materialet denim och olika denimplagg med några olika metoder. Pyssla, skapa, snacka och ha det trevligt.

Vad betyder skapandet för dig?

– Skapandet betyder allt för mig. Jag ser skapandet som ett sätt att uttrycka sig och en möjlighet att påverka, beröra, inspirera och utveckla. Dessutom är skapandet ren terapi för mig.

Vad tycker du om Frilagret som kreativ plats?

– Jag har varit på Frilagret några gånger. Vi hade bland annat vår visning av stickprojekten på Textilhögskolan där. Det var en mycket bra lokal för visning och vi blev otroligt väl omhändertagna.

Har du tips till någon annan som vill hålla i workshops?

– Gör nåt kul!

Foto: Louise Linderoth

2018-10-27T12:10:49+00:00