Fannys slutkollektion på Frilagret!

//Fannys slutkollektion på Frilagret!

Examensutställningen EXIT 19

I denna examensutställning av Fanny Vilhelmsson presenteras hennes slutkollektion. Fanny går sista året på estetiska programmet med inriktning modedesign på Drottning Blankas Gymnasieskola. Det som visas i EXIT 19 är en slutkollektion utställd tillsammans med foton och andra grafiska element. Inspirerat av en glaskonstnär, ett konstnärligt möte och en självbiografisk historia. Fanny svarade på några frågor inför hennes evenemang, läs hennes inspirerande svar nedan.

Här hittar du eventet på Facebook (öppnas i ny flik). Utställningen pågår onsdag den 27 mars kl. 16–19!

Berätta om dig och ditt konstnärskap!

– När jag skapar är jag som lyckligast. Konstnärskap är olika för alla men för mig är det att skapa kläder. Kläder är min uttrycksform och jag finner det intressant att uttrycka något konstnärligt i något som kläder.

Berätta om din utställning!

– Mitt arrangemang är en utställning av min slutkollektion i kläder den 27 mars! Den är inspirerad av en glaskonstnär som haft stort inflytande på mig, samt att den berättar en självbiografisk historia med en koppling till Västkusten. Jag hoppas att folk blir intresserade av det konstnärliga mötet jag vill visa. Jag hoppas att det kan inspirera andra till att visa upp sitt skapande!

Har arrangemanget och resan till det betytt något för dig?

– Det har varit otroligt lärorikt. Det är häftigt att se hur det utvecklats från en idé till att faktiskt hända. Jag är otroligt tacksam för den hjälp jag fått från vänner och familj. En märker hur många unga kreativa det finns här i stan som måste få uppmärksamhet för deras skapande och engagemang.

Varför valde du att vara på Frilagret?

– Jag tycker det är fantastiskt att Frilagret finns och låter kreativiteten blomstra i Göteborg bland folk i min ålder. Känner mig hedrad att få vara en del av det.

Har du tips till någon annan som vill arrangera som du?

– Tveka inte, utan bara kör. Det är så givande och varför gå miste om en chans att inspirera andra?

Vad betyder skapande för dig?

– Skapande betyder att ge uttryck för ens tankar och känslor, oavsett hur det yttrar sig. När jag skapar kläder är jag som lyckligast.

– Jag skulle vilja hälsa en uppmuntran till alla som någon gång funderat på att dela sitt skapande att göra det, helst igår.

2019-03-26T10:28:13+00:00