Den episka Harry Potter-julbalen!

//Den episka Harry Potter-julbalen!

Harry Potter-julbal på Frilagret!

Quibbler 2019 är en Harry Potter-inspirerad julbal som riktar sig till unga från 13 år och uppåt. Helgens höjdpunkt är en bal på lördagkvällen den 5 januari, med middag, dans och wizardrockmusik.

Det finns också möjlighet att sova över en eller två nätter, 4–6 januari. För de som stannar hela helgen kommer det hållas en spännande aktivitet fredag kväll, en kurs i skotsk folkdans på lördag förmiddag och pyssel under dagen på lördagen. Föranmälan krävs – anmäl dig senast 7/12 på quibbler2019.se! Biljetter kostar mellan 150 och 300 kr.

Hur kul, vi träffade skaparna bakom Harry Potter-julbalen; Freja Lindstedt, Veronika Chronholm, Janina Andersson Stridh och Mirjam Larsson!

Berätta om Harry Potter-balen!

– Quibbler 2019 är en Harry Potter-inspirerad julbal 4–6 januari 2019 för folk från 13 år och uppåt. Förutom själva balen kommer vi också ha andra aktiviteter för de som stannar hela helgen ; en slags skattjakt på fredag kväll, en kurs i skotsk folkdans och och en pysselaktivitet på lördagen, och en gästföreläsning på söndag förmiddag. Under själva balen bjuds det på trerätters middag, dans, och livemusik från svenska wizardrockband, det vill säga band som spelar musik inspirerad av Harry Potter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har arrangemanget och resan till det betytt något för er?

– Vi arrangörer har varit på liknande event tidigare, det var så ett par av oss först lärde känna varandra! Så det känns roligt att kunna föra traditionen vidare. Vi arrangerade vårt första event förra året, en julbal liknande Quibbler, och det känns roligt att kunna titta tillbaka på det och känna att vi faktiskt klarade det. Det får en att känna sig väldigt kapabel; om vi klarar att arrangera en julbal, så känns jobbintervjuer eller redovisningar i skolan helt plötsligt inte lika svårt. Vi har också kommit varandra närmare som vänner både under tiden vi arrangerat Quibbler och vårt tidigare event. Vi har lärt oss mycket om samarbete, och hur vi tar hand om varandra och samtidigt får allt vi behöver gjort.

Varför valde ni att vara på Frilagret?

– Vi kände till Frilagret eftersom vi varit på event som arrangerats där tidigare. Det kändes bra att arrangera just på Frilagret eftersom allt som händer där arrangeras av unga. Dessutom är det väldigt fina lokaler, och ligger centralt i stan.

Har ni tips till någon annan som vill arrangera?

– Gör det! Det viktigaste är att komma igång, man lär sig väldigt mycket under processens gång. Det hjälper att ha en eller ett par kompisar med sig och göra det tillsammans. Att ha regelbundna möten hjälper också, vi har möten varje torsdag över internet.

Något annat ni vill tillägga?

– Följ oss på sociala medier! @quibbler2019 på Twitter, Instagram och Facebook.

Foto: Privat

2018-12-06T12:15:24+00:00