Amanda Bråliden ställer ut på Frilagret!

//Amanda Bråliden ställer ut på Frilagret!

Relation av Amanda Bråliden

Som nyinflyttad i Göteborg, hösten 2018, ansökte Amanda Bråliden om att få ställa ut i FriGalleri. Med sin utställning Relation kommer hon nu till Frilagret!

Amanda Bråliden ställer ut i FriGalleri med sin utställning Relation. Genom sina bilder vill hon väcka tankar och diskussioner om strukturer, om makt, om familjeband och om könsroller. Hur vi i våra möten, i våra relationer, upplever och kollektivt delar minnen och erfarenheter av just det. Amanda jobbar oftast självbiografiskt, och använder sig främst av måleri men arbetar också med andra tekniker såsom textil och kollage.

Här hittar du eventet på Facebook (öppnas i ny flik).

Berätta om din utställning!

– Jag undersöker i den här utställningen relationer mellan stor och liten, mellan man och kvinna och mellan olika generationer. Vad är det som skapas i dessa relationer? Vad är det som sker när man möter sig själv genom att möta en annan? Jag har jobbat självbiografiskt och undersökt dessa frågor genom mina egna relationer och möten. Relationen till den egna kroppen är också något som jag har utforskat och visar upp i den här utställningen.

 

Varför valde du att vara på Frilagret?

– Jag fick höra om galleriet genom en vän som var väl bekant med Frilagret! Sedan första gången jag besökte Frilagret har jag tyckt väldigt mycket om det, och är verkligen glad att jag får möjlighet att ställa ut där!

Har arrangemanget och resan till det betytt något för dig?

– Ja, det har det, förmodligen ännu mer än jag tror! Att göra verken har inte minst varit en bearbetningsprocess som jag vill tro och hoppas går på djupet hos mig själv. De frågor som jag hoppas väcka hos betraktaren är också sådana som jag själv undersöker genom mig själv som medel. Det är egentligen ett sökande efter förståelse för nuet såsom för det förflutna.

Vad betyder skapande för dig?

– Det betyder verkligen otroligt mycket för mig. Det finns så många sätt som man kan uppleva, uttrycka och utforska på. Jag vill verkligen uppmuntra alla till att kreativt uttrycka sig! Vi har alla olika uttryck, och ju fler kreativa språk vi använder desto lättare kan vi kommunicera. Sedan vill jag också uppmana de som har möjlighet att skänka pengar till Jemen, exempelvis genom Röda Korset.

Har du tips till någon annan som vill arrangera?

– Jag vill tipsa om att det finns så många olika sätt att visa upp sin konst på. Möjligheter som Frilagret erbjuder, men också andra lokaler som är villiga att ge plats åt utställare. Många kyrkor har till exempel rum som är möjliga att ställa ut i!

Foto: Privat

2019-03-04T08:30:13+00:00