Frilagret
Frilagret är kulturhuset för unga - mitt i Göteborg. Och det är du som bestämmer vad det ska innehålla. Välkommen!
 

6/4 Queerlindy Göteborg Torsdagsklubb

Publicerat 14 mars, 2017
6/4 Queerlindy Göteborg Torsdagsklubb

Queerlindy Göteborg Torsdagsklubb

Kl. 19 – 23
Inträde 50 kr

Göteborgs bästa queerlindyklubb! Första gången blev en succé! Missa inte denna uppföljare! Queerlindyklubb med swingmusik, prova-på-kurs i lindy hop, liveband, dans och café.

Program

19 – 20
Prova-på-kurs i lindy hop. Alla får lära sig att både föra och följa, vilket gör att alla får dubbelt så roligt på dansgolvet!

20 – 23
Konsert med Cats & Dinosaurs – vänsterfeministisk swing när den är som bäst! Mellan bandseten blir det dans till låter från den historiska swingskatten.

Bjud gärna in till eventet på facebook (öpnas i ny flik).

Om lindy hop

Pardansen lindy hop uppstod i 1920-, och 30-talets New York, men dansas idag över hela världen. Det är en energisk och kreativ dans som innehåller stora delar improvisation och som oftast dansas till swingmusik.

Om Cats & Dinosaurs

Cats & Dinosaurs är ett vänsterfeministiskt swingkollektiv från Göteborg som blandar den objektivt bästa musikstilen med den objektivt bästa politikstilen. Resultat: dansfest! Våra fötter är stadigt planterade i swingtraditionens radikala bakvatten, men på repertoaren har swingklassikerna sedan länge konkurrerats ut av den egna plakatpolitiska sångskatten. Denna gör vi alltid vårt bästa för att framföra med en tonårspunkares nakna intensitet och en bluestants sargade hjärta. Lekfullheten, svänget, dansglädjen och den politiska ångesten är våra musikaliska ledstjärnor.

Kolla in Cats & Dinosaurs hemsida (öppnas i ny flik).

Välkommen!
//Cats & Dinosaurs

Dela inlägget

Kommentera