Frilagret
Frilagret är kulturhuset för unga - mitt i Göteborg. Och det är du som bestämmer vad det ska innehålla. Välkommen!
 

24/3 FilmFrukost med Katja Wik

Publicerat 27 februari, 2017
24/3 FilmFrukost med Katja Wik

FilmFrukost med Katja Wik

Kl. 9 – 10
Gratis inträde

Katja Wik debuterade 2012 som filmregissör med kortfilmen Offerrollsretorik som tävlade i Startsladden på Göteborgs Film Festival där den vann Publikens Pris. Filmen beskriver hur man med offerrollens hjälp kan göra sin röst hörd i en relation, och betraktelser kring just relationer återkommer i hennes långfilm Exfrun som hade svensk biopremiär nu i februari.

Genom tre olika kvinnor – Flickvännen, Frun och Exfrun – beskriver filmen hur maktförhållandet kan se ut i heterosexuella parrelationer. Exfrun bygger på Wiks egna iakttagelser av kvinnliga beteenden i flera generationer och har beskrivits både som en ”relationsskräckis” och som en korsning av Lena Dunham och Roy Andersson.

Filmen fick fyra avslag för produktionsstöd, finansiärerna tvivlade på dess publika potential och är därför producerad med en ganska låg budget. Dock sålde samtliga visningar på Göteborg Film Festival slut innan festivalen hunnit börja, filmen nominerades till Dragon Award Best Nordic Film och har blivit enhälligt hyllad av recensenter över hela Sverige. Kom till FilmFrukost och samtala kring motgångar, framgångar och att tro på det man gör!

FilmFrukost arrangeras av FilmCloud en fredag varje månad med tanken att skapa en mötesplats för filmare, filmarbetare och filmintresserade. Bland tidigare gäster hittar du Madeleine Ekman, Linda Västrik, Baker Karim, China Åhlander, Camilla Skagerström, Adam Lundgren, Oskar Söderlund, Roxy Farhat och Marie Kjellson.

Bjud gärna in till eventet på facebook (öppnas i nytt fönster)!

Välkommen!
//FilmCloud

Dela inlägget

Kommentera