Frilagret
Frilagret är kulturhuset för unga - mitt i Göteborg. Och det är du som bestämmer vad det ska innehålla. Välkommen!
 

20/5 Dansföreställning: Visitors/Baeti

Publicerat 13 april, 2017
20/5 Dansföreställning: Visitors/Baeti

Dansföreställning: Visitors/Baeti

Kl. 15 – 21
Gratis inträde

Vi är stolta att presentera House och Pantsula för första gången på scen i Göteborg! I en samproduktion mellan svenska och sydafrikanska dansare; Ellen Edmar, Mona Namer, Sello Modiga & Thomas Motsapi, bjuder vi på en fartfylld dansföreställning och en rytmisk injektion!

Vi kommer att visa dokumentärfilmen The African Cypher som ger dig en inblick i den sydafrikanska urbana dansscenen och Pantsula som kultur.

Program

15.00 Insläpp
16.00 Screening av filmen The African Cypher (detta är en helt FANTASTISK dokumentär!)
19.00 Föreställning
20.00 Mingel och frågeställning

Om föreställningen

VISITORS/BAETI är ett samarbetsprojekt mellan Ellen Edmar, Mona Namer (Sverige) och Sello Modiga, Thomas Motsapi (Sydafrika). Under två månader i Johannesburg har fyra dansare skapat en dansföreställning inspirerad av tankar om livet och människors roller i världen. VISITORS/BAETI är en berättelse om mänsklighet och hur vi samspelar med varandra. I föreställningen gestaltas bland annat utanförskap och strävan efter gemenskap som segrande kraft. Föreställningen bygger på kärleken till dans som ett alternativt språk och en kommunikation som överskrider de samhällsstrukturer som skapar hinder mellan människor. I en fusion av House och Pantsula manifesteras drömmen om en kärleksfull värld.

Dans och Koreografi: Ellen Edmar, Mona Namer, Sello Modiga, Thomas Motsapi
Med stöd av: Göteborg Stad och Kulturungdom

Bjud gärna in till eventet på facebook (öppnas i ny flik).

Välkommen!
//Stampenfield

Dela inlägget

Kommentera