Frilagret
Frilagret är kulturhuset för unga - mitt i Göteborg. Och det är du som bestämmer vad det ska innehålla. Välkommen!
 

FRILAGRET TIPSAR: DANSARE FÖR SOLIDARITET

Publicerat 17 september, 2015
FRILAGRET TIPSAR: DANSARE FÖR SOLIDARITET

Bilden kommer från gruppens första möte. Gruppen består av fler medlemmar än dem på bilden. 

I början av september plingade det till i ett gäng av Göteborgs dansares telefoner. ”Vi träffas 21.00 imorgon, vi måste göra något åt detta som händer”! Bara en dag senare skapades Dansare för solidaritet.

 På grund av flyktingkatastrofen i och kring medelhavet och mediestormen som uppstått kring den kretsar just nu deras arbete kring att genom olika dansevents samla ihop pengar för att hjälpa de flyende människor som är i akut behov av räddning på havet och sjukvård. Deras långsiktiga mål är dock främst att jobba lokalt och med hjälp av danskultur stödja nyanlända flyktingar och verka för ett solidariskt och öppet Göteborg.

Dem kallar sig för ’’Dansare för Solidaritet’’. Det är en grupp människor som delar främst två saker – en ansvarskänsla kopplad till flyktingkatastrofen samt en kärlek för dansen. Gruppen är övertygade om att de kan använda sin passion som medel för att skapa positiv utveckling lokalt och internationellt.  De ser solidaritet som nyckeln till ett väl fungerande mottagande av våra medmänniskor vilket därför blivit ett centralt nyckelord i deras namn och arbete.

Trots att gruppen är väldigt ny har dem hunnit med mycket på väldigt kort tid. Helgen v.37 genomfördes två ”streetshower” runt om på Göteborgs gator. Genom att dansa och sälja ”U R HOME” armband lyckades gruppen, under endast 3 timmar, samla in 9 700 kr. Alla pengar kommer oavkortat gå till Läkare utan gränser och deras akuthjälp vid medelhavet.

Under hela v.38 har det även pågått en insamling av hygienartiklar och gosedjur i dansskolan Twisted Feet Academy på Norra Ågatan 26 i Mölndal. Kläder kommer att ges till flyktingboende med behovet att det som samlats in.

Nu på lördag 19/9 kommer de ske ett större dansevenemang under Världskulturmuseets tak. Det kommer bjudas på dansshower och exhibition battles i stilarna locking, popping, hiphop, breakdance, experimental och dancehall. För mer information om eventet besök: http://www.varldskulturmuseerna.se/varldskulturmuseet/program/kalendarier/program/u-r-home-brdansare-for-solidaritet/

”Dans är vårt uttryck, vad är ditt?”

 

Parastoo Saeidi
ambassadör på Frilagret

Dela inlägget

Kommentera